Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/reada.dk/public_html/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
Coaching - en døgnflue? -

Coaching – en døgnflue?

Er coachingen bare en døgnflue? 

Da coachingen først kom til Danmark, for efterhånden en del år siden, var det nyt og spændende. Folk var skeptiske, men mange hoppede med på bølgen og snart kendte alle nogen der havde været til coach. Det blev ligesom lidt mere acceptabelt at sige at man havde været til coach frem for en terapeut. 

Selvom man mange gange taler om de samme ting blot med et forskelligt fokus. 

Hvad er coaching så nu? 

Coaching har ændret sig fra at være noget der blev brugt i forretningsverdenen til noget også at handle om relationer, meditation, forhold, helbred… ja, listen er uendelig. 

Kan vi stadig bruge coaching til noget? Ja, det kan vi i høj grad. Vi skal bruge det med omtanke og seriøst. Vi skal gøre os klart hvad vi vil bruge det til. 

Coaching er et oplagt redskab til virksomheder der enten har udfordringer med stress blandt medarbejderne og til de virksomheder der vil undgå at få de udfordringer. 

Coaching kan nemlig noget som terapi ikke kan. Det kan fokusere på fremtiden, lægge en plan, lave ændringer her og nu, skabe fokus på bestemte områder af ens privatliv eller arbejdsliv. Det beskæftiger sig ikke så meget med hvorfor eller at analyserer ens barndom. Det beskæftiger sig i stedet for med hvordan, hvor, hvornår, hvem, hvilke, hvor meget og hvad.

Fordi det er mindre vigtigt hvorfor dit problem opstod. Det er vigtigere at se på hvordan du kan gøre noget ved det. 

Hvad er det du gerne vil? Hvor meget vil du det? Hvornår vil du det?Hvilke konsekevnserne kan det have hvis du ikke ændrer det? hvis du ændrer det?Hvordan vil du ændre det? Hvem i dit netværk kan støtte dig?

Er det bare det?

Det virker jo som nogle indlysende og nemme spørgsmål som man bare kan stille sig selv. Det kan man også og det er altid et godt sted at starte. Men det menneskelige natur er sådan, at hvis der er ting vi ikke ønsker at svare på eller se i øjnene så ignorerer vi dem. Hvis det er beslutninger der er for svære at træffe, så undlader vi at se nærmere på det. 

Det gør en coach ikke. En coach dykker ned i de ting vi ikke selv tør kigge på eller som vi i det mindste synes er ubehagelige at se i øjnene. 

Coachingen har sin berettigelse fordi det opfylder et behov som terapi ikke gør. Det giver en mulighed for at se nærmere på ting i ens dagligdag uden at skulle grave i barndommen eller tale om traumatiske ting. Man kan altså gøre noget aktivt, træffe beslutninger, fokuserer på det der virker og lægge planer uden at skulle finde ud af hvorfor man nu er så ustruktureret/ikke kan komme til tiden/bliver i et kedeligt job/ikke bliver skilt/ikke kan tabe sig… 

Det betyder ikke at terapi ikke er nødvendigt. Terapi kan noget andet og har muligheden for at bearbejde barndommens oplevelser, traumer og andre emner som coaches ikke må beskæftige sig med. 

Så nej…

Coaching er ikke en døgnflue! Den er her for at blive og vi skal bruge den til de emner den er skabt til:

Mål, karriere, sygdomsforløb, helbred, vægttab, personlige udfordringer, stress, uddannelsesvalg, eksamensangst, fobier, relationer og ikke mindst personlig udvikling, som gør os bedre rustet til at klare arbejdspresset i en hektisk verden. 

Coach skal bruges i de virksomheder der vil opruste deres psykiske arbejdsmiljø. Stressforebyggelse og coaching går hånd i hånd. Når vi skal optimere vores arbejdsmiljø og fokusere på de ressourcer der er i virksomhederne i dag, så er det oplagt at coache medarbejderne og ledere både individuelt og i grupper. 

 

 

 

Kontakt

28115438

pia@reada.dk

Nyhedsbrev

Følg mig på Facebook

Følg min blog