Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/reada.dk/public_html/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
Glem alt om Bangkok – Tag til Chiang Mai! -

Glem alt om Bangkok – Tag til Chiang Mai!

Glem alt om Bangkok!

Chiang Mai i det nordlige Thailand er stedet! Det har alt det Bangkok også har... 1 mio taxaer og tuk tuk´er, masser af gadehandlende, Thaimassører på alle vegne, billig rens af tøjet(og med 1 mio tuk tuk uden partikelfilter så er rens nødvendigt!), forskellige nationaliteter i en pærevælling, dieselos, skrald på gadehjørnerne, gadekøkkener, driks og kolde øl! Chiang Mai har noget Bangkok ikke har...nemlig smuk natur, skønne templer - både dem med masser af guld og udsmykning og dem hvor munkene bor. Personligt foretrækker jeg dem uden alle de andre turister og hvor man kan nyde roen. Chiang Mai er også knapt så fyldt af mennesker, både maden, massagen og drikkevarerne er billigere end Bangkok. 

Risikerer man egentlig livet?

Kender du det? Andre står der, mange går forbi, der er et væld af dufte og lugte, det er autentisk vil nogen mene... det jeg taler om er gadekøkkenerne i østen. Så snart der er 1 m2 så står der en mutter med en TUK TUK der er lavet om til et køkken. Men diverse madvarer af mere eller mindre ubestemmelig oprindelse. Nu er jeg liiidt fanatisk med min mad og med hygiejne og især  de to ting sammen! Så gadekøkkener er ikke lige det der er det mest naturlige for mig. Så første skridt har været at gå ind på de bitte små restauranter med et mikrokøkken, en Thailænder der kun kan sige Hello(og med stærk accent 🙂 ) og prøve at gennemskue et menukort.

Intet mindre end fantastisk mad! 

Vi har spist det skønneste og billigeste mad. Det er ikke alle gangene vi har været helt sikre på hvad vi har bestilt, men på intet tidspunkt er vi blevet skuffede. Jeg er i den heldige indehaver af en alt-spisende mand, så vi bestiller altid hvert sit, så får jeg det jeg bedst synes om og han snupper det andet  😀 

Vi har endnu ikke betalt over 100 kr for et måltid med to hovedretter og to slags drikkelse. Faktisk er et måltid sjældent dyre end 300 Bath og det skal divideres med 5! Nu kunne man så tro at maden er ringe, men det er den ikke. Den er til gengæld stærk og der står ikke på menukortet om den er mild, medium eller stærk. Det fås i stærk eller meget stærk! 

Facts:

Billedet er fra Wat U Mong templet lidt uden for byen.Det er gratis at komme ind og man kan i stedet lægge en donation til elektricitet, til munkene osv. 

Billedet øverst i bloggen er fra samme tempel. Wat betyder tempel på Thailandsk. 

Bua Tong Waterfall er "det hvide vandfald" da stenene er lavet af kalk og derfor ikke glatte... eller i hvert fald næsten ikke. Så man kan gå ned op og af vandfaldet mens vandet strømmer ned af faldet. En både sjovt og anderledes oplevelse og endnu bedre er der ikke ret mange turister! Vi fandt kun denne perle fordi Kasper, min web master som bor

i Thailand fortalte os om det - så tak, Kasper 😉 

Facts: Det ligger ca en times kørsel fra Chiang Mai. Tag en taxa frem og tilbage og betal ham for at vente på jer. Det er ikke til at få en taxa deroppe. Husk skiftetøj - for du bliver våd. Der er reb til at holde fast i mens du kravler op og
ned af faldet. Det er kun for halvstore børn og voksne. 

 

Vi fløj til C.M med NOKair og det gik fuldstændig smertefrit. Det tager kun en time og er du hurtigt ude, så kan du få billetterne meget billigt. Desværre kan man ikke flyve direkte til Chiang Mai fra København. Man skal via Bangkok - ellers ville her nok også være endnu flere turister. 

I morgen tidlig står det på to timers flyvetur fra Chiang Mai til Krabi. Phi Phi øerne og James Bond island står på programmet og endnu mere fodmassage - det bliver man bare aldrig træt af! 

Næste gøremål er at hente vores tøj hos renseriet overfor hotellet - vi har afleveret en stor pose tøj og skal betale den svimlende sum af..... 180 Bath(30 kr!!)

Vi ses i Krabi...

ps. Jeg smider et link i næste blogindlæg til en rejseguide hvis du drømmer om at rejse til Thailand, Bangkok eller Chiang Mai. 

 

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Kontakt

28115438

pia@reada.dk

Nyhedsbrev

Følg mig på Facebook

Følg min blog