Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/reada.dk/public_html/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
At tale med sine egne landsmænd.... -

At tale med sine egne landsmænd….

En helt almindelig hverdag...

Thailand tur/retur...

Så er vi tilbage i Spanien efter 19 dage i Thailand med et hav af oplevelser i bagagen. Vi synes naturligvis også, at du skal have glæde af vores erfaringer og det kan du få lige her: Thailandske tips   

Det kan godt være at det varer et stykke tid før vi kaster os ud i en hjemrejse der indbefatter en indenrigsflyvetur, et meget kort hotelophold inden næste fly, en flyvetur på 6.5 time og så endnu en flyvetur på 6 timer, så en tog tur med skift af tog og en gåtur fra stationen til lejligheden alt inden for samme døgn! Det er måske lige at stramme den. Det var ene og alene på viljestyrke at mine ben bar mig det sidste stykke!  😕 Og jeg havde ankler som træstammer 😀 

Hvad har vi lært... 

At vi er nogle gnavne gamle mænd når det kommer til andre folks larm, manglende køkultur, flyveture med skrigende børn og passagerer der ikke har forstået at det hedder 1 stk håndbagage. Ikke hele din lejlighed! Vi er til gengæld undervejs blevet bedre til at trække vejret når folk er uhøflige(efter danske normer) for kultur er bare så forskelligt.  I Thailand kører man temmelig frisk til og ingen holder tilbage. De kører glad og gerne ud foran hinanden  - uden dog at blive uvenner eller der sker uheld. 

I Spanien taler man ikke sammen - man råber. Også selvom man står lige ved siden af hinanden. Man smækker med dørene så naboerne falder ud af sengen, hundene står og gør i timevis på altanerne - uden af nogen bliver uvenner over det. De holder tilbage for alle gående og hverken dytter, råber eller viser nogle tegn hvis man som cyklist fylder lidt rigeligt på vejen. Cyklerne kører i alle retninger inkl. fortorv - uden nogen bliver uvenner. 

I Danmark var man blevet lynchet for at kører ud foran en anden, cykler midt på vejen eller fortorvet.

Vi har også lært at det er ekstremt svært ikke at dømme en anden kultur når den er så langt fra vores. Det tog mig længe at acceptere(eller jeg arbejder stadig på det..) at de har et helt andet forhold til ung thaipige/ gammel hvid mand end vi har. Det ser ud som om det er almindeligt accepteret, at det foregår og at de på den måde brødføder deres familie. Selvom jeg til en hvert tid vil hævde at de hellere ville brødføde familien på en anden måde end den. Men jeg kan ikke tillade mig, at komme med mine vestelige normer og presse det ned over hovedet på dem. Det gør ikke deres situation bedre, måske gør den det værre. 

Skik følge eller land fly som man siger. Så når vi er i Spanien kører vi på fortorvet, mod kørselretningen, går ind foran folk på gaden, cykler hvor vi vil, råber fra den ene ende af gaden til den anden, drikker cafe con leche hver morgen ... nu bare i en god sags tjeneste for man skal jo gøre som lokalbefolkningen 😉  

RETTELSE: vi ville have cyklet Vilanova rundt hvis det ikke liiige var for den berygtede Spanske cykeltyv der stjal vores cykler i torsdag! Selvom de var låst fast til en metalpæl! Det eneste vi har tilbage er låsen! 

Og så har vi opdaget noget helt andet!

Danskerne ikke er det eneste reserverede folkefærd. Det er Spanierne også! De er ikke til at slå et smil af hvis man møder dem på gaden, hvis du er heldig får du et smil når du køber noget. De gør alt for at undgå at tale engelsk og selv hvis du siger "No hablo Español" fortsætter de ufortrødent på spansk og ser undrende på dig når du ikke forstår det.  Men vi lader dem ikke slippe - vi bliver ved med at smile og hilse på dem... vi smider om os med " hola" og "Bon dia" og "Adiós"  😀 ... måske ender vi med at blive kendt som Los daneses locos!

At tale med sine egne landsmænd...

Det bedste ved at komme hjem en tur er at se Leah. Selvom ens barn er på vej til 17, så er de jo ikke helt voksne endnu(her vil hun nok skyde ind, at jeg ikke er klar til at hun snart er voksen)

Det næstbedste var at opdage, at det altid er godt at komme hjem til ens eget land. At der er en naturlig følelse af at være hjemme. Når alle taler ens eget sprog, når man ikke skal tænke på et andet sprog, at man kan læse skiltene og handle ind uden google oversæt. 

Det giver stof til eftertanke når vi altid taler om at mennesker fra andre lande altid finder deres egne og ikke integrerer sig. For det er bare noget meget trygt og rart ved at tale med nogen på ens modersmål - uanset hvilke land man befinder sig i. Det er hårdt hele tiden at skulle kommunikerer på et sprog man aldrig har lært(som spansk) med et folkefærd der helst ikke taler engelsk. Det er måske også derfor at der i flere lande er Skandinaviske foreninger for alle nordboerne der bosætter sig syd på. Fordi det er rart at have nogen man har noget tilfælles med og som man forstår uden at skulle tale et 3. sprog.... Bare lidt at tænke over i disse tider 😉 

PS billedet er i øvrigt fra en tunnel vi går under når vi går fra stationen i Vilanova til vores lejlighed. Det er karamelpapir man kan se og et tykt lag karamel/sukker. Så meget at se sko er fyldt med klisteret nedenunder og man skøjter rundt! Årsag: Det store årlige karneval som de går meget højt op i.  

 

Kontakt

28115438

pia@reada.dk

Nyhedsbrev

Følg mig på Facebook

Følg min blog